ViaStyle.net онлайн магазин за дрехи
phone_in_talk0878567292
  • access_timeПонеделник до петък 9:00 до 17:00
    Събота 9:30 до 13:00
compare_arrows0

Общи условия


Общи условия


Приложимо законодателство


Условията за ползване на сайта са подчинени на действащото законодателство на Република България. За всички неуредени въпроси се прилагат разпоредбите на българското законодателство.
ViaStyle.net си запазва правото да променя Общите условия по всяко време. Препоръчваме на потребителите да посещават страницата с Общите условия периодично, за да се запознаят с актуалните към момента условия, тъй като същите са обвързващи за потребителите.


Условия и информация , съгласно Закона за електронна търговия


Договорът за продажба, сключен чрез Интернет, е договор за продажба от разстояние. Договорът за продажба от разстояние се сключва въз основа на предложение, отправено от (Доставчик) Виа онлайн ЕООД (собственик на  viastyle.net  ЕИК: 206513008 телефон: +359878567292  /раб. време 09:00-17:00/, e-mail: customers@viastyle.net до всеки потребител (Клиент) на електронния магазин, като част от системата за продажба на стоки. Договорът за продажба от разстояние между ViaStyle.net и потребителя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на ViaStyle.net.


РЕГИСТРАЦИЯ


За да получите правото, да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите в ViaStyle.net стоки, е необходимо, първо да се регистрирате. При регистрацията трябва да въведете адреса, който ще се използва за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С отбелязване в полето "Съгласен съм с Общите условия" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия, желае да получава актуална информация на посочения при регистрация e-mail и ги приема.


ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ


Личните данни, които ViaStyle.net получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен e-mail и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. ViaStyle.net гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Регистрираните потребителите, могат да прекратят получаването на информационни имейли от ViaStyle.net по всяко време. Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на ViaStyle.net заедно с прилежащите към него данни по всяко време при желание от страна на потребителя.


ПОРЪЧКА


Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, включително в почивните дни и в дните на официалните празници. При финализиране на Вашата поръчка, Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, начинa на доставка и начина на плащане. След финализирането на поръчката на посочения от Вас телефон ще получите потвърждение със същата информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани от оператор по телефон. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите и от Вашия профил. Поръчката ще се счита за потвърдена, само след като служител от екипа на ViaStyle.net се свърже с вас на телефонният номер , който сте посочили при регистрация.


ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА


Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка.


ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА


Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:


  1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
  2. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
  3. Липса на телефон за контакт с потребителя. При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.


НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ


Плащане при доставка (наложен платеж): при получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.


Връщане на продукт и възстановяване на заплатената цена


На основание чл.55, ал.1 т ЗЗП Купувач, който има качеството потребител по смисъла на ЗЗП, в черидинадесетдневен срок от доставката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия:


  1. Потребителят предварително писмено да информира ViaStyle.net на следния имейл адрес или тел. номер: customers@viastyle.net, +359 878 56 72 92, че на основание чл.55, ал.1 от ЗЗП се отказва от договора.
  2. Стоката да не е ползвана, и да бъде във видът в който е получена, както и да не е нарушавана целостта на поставените от ViaStyle.net етикети/стикери.
  3. Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на потребителя. До момента на обратното предаване на стоката от страна на потребителя на ViaStyle.net, рискът от случайното и  повреждане се носи изцяло от страна на потребителя.
  4. В случай, че потребител се възползва от правото си по чл.55, ал.1 от ЗЗП при положение, че е изпълнил посочените по-горе условия, ViaStyle.net се задължава да му възстанови заплатената цена  чрез наложен платеж с удобни за Клиента куриери или по банков път в срок от пет работни дни от връщането на стоката.


Рекламации


При получаване на стоката Потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, видим дефект, повреда по време на доставката й, несъответствие между поръчана и доставена стока, липсата на придружаващи я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазини стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция.
Условия, при които рекламация може да бъде отхвърлена:
Нарушение на цялостта, изтриване или липса на етикета, при употреба на стоката, неправилно съхранение, заливане с течности, опити за поправка.